CODZIENNE ZMAGANIA

ZDROWIE DZIECKA

PORADY MEDYCZNE

ROZWÓJ DZIECKA

RODZICE

WYCHOWANIE

PIELĘGNACJA DZIECKA

ZAKUPY DLA DZIECKA

CIEKAWOSTKI

BĘDE MAMĄ

ZDROWE ODŻYWIANIE

CO JEST GRANE

CZAS SPĘDZONY Z DZIECKIEM

EDUKACJA

Zielona gąsienica

Zielona gąsienica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

 

- ogórek

- duża kalarepa

- kawałek marchewki

- pomidorki koktailowe

- mozarella w kulkach

- sól

- ketchup

- jabłko

- ziele angielskie

- wykałaczki


Przygotowanie:

Ogorek umyc i pokroic w grube plastry. Kalarepe obrac i rowniez pokroic w plastry, ewentualnie przekroic na polowki lub cwiartki. Z plasterkow ulozyc na przemian gasienice. Głowę gasienicy wyciac z jablka. Wyciac w jablku buzie i posmarowac ketchupem. Jako oczy nadaje sie ziele angielskie, albo pieprz, mozna tez dac przekrojone czarne oliwki, albo winogron. Czulki z marchewki wbic w glowe. Pomidorki i mozarelle wbic na przemian w plasterki kalarepki. Udekorowac krakersami, posypac sola. Smacznego!

 

 

otopr.pl
 

DESERKI

OBIADKI

KOKTAJLE I NAPOJE

POTRAWY MAŁEGO ALERGIKA

ŚNIADANKO



Nie przeocz żadnej
ważnej wiadomości!
Zapisz się już dziś!

Partner