CODZIENNE ZMAGANIA

ZDROWIE DZIECKA

PORADY MEDYCZNE

ROZWÓJ DZIECKA

RODZICE

WYCHOWANIE

PIELĘGNACJA DZIECKA

ZAKUPY DLA DZIECKA

CIEKAWOSTKI

BĘDE MAMĄ

ZDROWE ODŻYWIANIE

CO JEST GRANE

CZAS SPĘDZONY Z DZIECKIEM

EDUKACJA

Racuszki z truskawkami


Składniki:

- 2 dag drożdży
- 2 jajka
- szczypta cukru waniliowego
- 1  i 1/2 szklanki mąki
- 50 dag truskawek
- 0,5 l mleka


Przygotowanie:

W niewilkiej ilości mleka rozdrobnić drożdże. Do reszty dodać mąkę, 1-2 łyżeczki cukru waniliowego oraz jajka. Zmiksować. Ciasto pozostawić pod przykryciem aby wyrosło. Po około 10-15 minutach formować placuszki na rozgrzanej patelni z olejem. Na placuszku położyć nieduże, umyte truskawki.
Następnie na truskawki nałożyć  odrobinę (około pół łyżki) ciasta, aby przykryć truskawki. Smażyć z dwóch stron, do zarumienienia.
Na koniec posypać cukrem pudrem.

 
 

DESERKI

OBIADKI

KOKTAJLE I NAPOJE

POTRAWY MAŁEGO ALERGIKA

ŚNIADANKO



Nie przeocz żadnej
ważnej wiadomości!
Zapisz się już dziś!

Partner