CODZIENNE ZMAGANIA

ZDROWIE DZIECKA

PORADY MEDYCZNE

ROZWÓJ DZIECKA

RODZICE

WYCHOWANIE

PIELĘGNACJA DZIECKA

ZAKUPY DLA DZIECKA

CIEKAWOSTKI

BĘDE MAMĄ

ZDROWE ODŻYWIANIE

CO JEST GRANE

CZAS SPĘDZONY Z DZIECKIEM

EDUKACJA

Fasolka szparagowa z brokułami

 

 

 

Składniki
 

- 25 dag brokułów
- 20 dag fasolki szparagowej
- bułka tarta
- masło
- sól, pieprz
- cukier

 

 

Przygotowanie:

 

Brokuły i fasolkę myjemy i oczyszczamy. Dzielimy na mniejsze części. Gotujemy ok. 1,5 l wody z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki cukru (dzięki cukrowi warzywa nie stracą naturalnego zielonego koloru). Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy brokuły i fasolkę i podgotowujemy na niewielkim ogniu przez ok. 15 min.
Rozpuszczamy na patelni trochę masła i podsypujemy bułką tartą. Łączymy na jednolita masę. Gdy warzywa są już ugotowane, odcedzamy je i dodajemy bułkę tartą. Delikatnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

 

 


 

DESERKI

OBIADKI

KOKTAJLE I NAPOJE

POTRAWY MAŁEGO ALERGIKA

ŚNIADANKO



Nie przeocz żadnej
ważnej wiadomości!
Zapisz się już dziś!

Partner