CODZIENNE ZMAGANIA

ZDROWIE DZIECKA

PORADY MEDYCZNE

ROZWÓJ DZIECKA

RODZICE

WYCHOWANIE

PIELĘGNACJA DZIECKA

ZAKUPY DLA DZIECKA

CIEKAWOSTKI

BĘDE MAMĄ

ZDROWE ODŻYWIANIE

CO JEST GRANE

CZAS SPĘDZONY Z DZIECKIEM

EDUKACJA

Naleśniki bez jajek i mleka

 


Składniki:


- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżka maki kukurydzianej
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki dokładnie mieszamy a następnie odstawiamy je na godzinę. Pierwszy naleśnik smażymy po obu stronach na posmarowanej tłuszczem patelni, następne już bez tłuszczu. Naleśniki są delikatne, dlatego łatwiej jest je smażyć na małej patelni. Gotowe naleśniki można posmarować dżemem, posypać owocami, bądź zrobić je ze szpinakiem- na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, potem wrzucamy mrożony szpinak, do szpinaku dodajemy łuskane ziarna słonecznika, odrobinę gałki muszkatołowej i soli. Podsmażamy i tak gotowy szpinak nadaję się jako dodatek do naleśników.

 

DESERKI

OBIADKI

KOKTAJLE I NAPOJE

POTRAWY MAŁEGO ALERGIKA

ŚNIADANKO



Nie przeocz żadnej
ważnej wiadomości!
Zapisz się już dziś!

Partner